Látnivalók

A Pilgerből bármerre indulsz gyalogszerrel, csodálatos természeti képződmények, kulturális műemlékek, panorámahelyszínek és helyi finomságokkal kényeztető éttermek, kávézók várnak utadon.

Tihanyi Bencés Apátság

Tihany jellegzetes kéttornyú műemléke a bencés apátság barokk temploma, melyet a királyi kriptával együtt május 16-tól vasárnap kivételével minden nap 10.00 (vasárnap 11.15) és 17.30 között lehet látogatni.
További információ

Rege Cukrászda és panorámaterasza

Már a látványtól tátva marad a szád, hát még ha megkóstolod az itt kapható, mesés cukrászremekeket. Fedezd fel a Balaton legszebb kilátással rendelkező cukrászdáját!
További információ

Őrtorony kilátó

A kilátó formája az egykori római hadiút mentén itt álló őrtornyokat idézi. A 16,5 méter magas, fából és helyi terméskőből épült toronyból gyönyörű körpanorámában szemlélheted az apátságot, a Külső- és a Belső-tavat, a Balaton-felvidéket és természetesen a Balatont.
További információ

Tihanyi Tájházak

A Parasztgazda Ház és a Halászcéh Ház teljes felújításon esett át, a Batthyány utca és a Pisky sétány között található épületek csodálatosan mutatják be a régi mesterségeket, népi építészetet és életformákat.
További információ

Levendula Ház Látogatóközpont

Interaktív kiállítás a Tihanyi-félsziget kialakulásáról és a levendula-termesztésről, a Balaton-felvidéki Nemzeti Parkról; levendula ajándékbolt, teázó, kézműves foglalkoztató, élménykert várja a látogatókat a Belső-tó partján.
További információ

Barátlakások

Régen emberi lakhelyként szolgáltak a 20–30 méteres, meredek bazalttufafalban, az Orosz-kőben mesterségesen létrehozott üregek a tihanyi Óvár északi oldalán. Ez Közép-Európa egyetlen, viszonylag épségben fennmaradt remetetelepe.
További információ

Aranyház gejzírkúp

A Balaton keletkezése során lezajló vulkanikus utótevékenységek során több mint száz gejzírkúp alakult ki, melyek közül az Aranyház névre keresztelt képződmény a legszebb. Különlegessége, hogy a fehér szikláin a napfényben aranysárga zuzmóban gyönyörködhetünk.
További információ

Apátsági, illetve az Őslevendulások

A Csúcs-hegy oldalában található immár fél évszázada az õslevendulás; a Bencés Apátság pedig néhány évvel ezelőtt telepített saját levendulaültetvényt az Ürge dombon, a Pilger Vendégház közvetlen szomszédságában.  

Piac Placc

A Tihanyi rév mellett található Tihanyi PIAC placcon minden szombat délelőtt, nyaranta vasárnap is pezseg az élet: helyi és környékbeli árusok kínálgatják finomabbnál finomabb portékájukat. Almás lepény, füstölt kolbász, házi kenyér, kürtős kalács, borok, sajtok – minden, ami szem-szájnak ingere.
További információ

Sajkodi Strand

Eldugott, kis strand a félsziget nyugati oldalán. A strand mögötti sűrű erdő, meredek hegyoldal csodás mediterrán hangulattal csábít. Ha egy kicsit kiúszunk a Balatonban és megfordulunk, páratlanul szép látványt nyújt a Csúcs-hegy és környéke. Kiváló helyszín a naplementét kedvelőknek.
További információ

Kotyogós Kávéterasz

Az igazi ráérős reggelik, finom saláták helyszíne a Belső-tó partján. A sütemények egyszerűen csodálatosak!
További információ

Tündérsziget – Nagyi Sütödéje

Akár helyben szeretnénk reggelizni, akár a hozzávalókat kívánjuk beszerezni egy kellemes reggelihez a Pilger apartmanban, Nagyinál a házi sajtokon és szörpökön át a gluténmentes sütikig minden adott az idilli napkezdéshez.
További információ

Tihanyi Vinarius

A Borárium, Gasztrobár és Rendezvényházat az 1820-as években épített Tihanyi Apátsági Pince és Présház műemléképületében álmodták újra.
További információ

Apáti étterem

Szinte a természettel egybeolvadva kínálja kiváló ételeit a sajkodi öböl gasztro-numero uno-ja.
További információ